27 juni 2006

Critiche Finale (1)

Op 6 juni vonden de eindpresentaties voor het Atelier Orizzontale plaats. Profs Acebilo en Zhengelis en aanhang/ assistenten leefden zich een dag uit in het bespreken van alle projecten. Omdat je je docent niet elke week ziet gaan presentaties hier meestal tergend traag; ze moeten immers telkens weer helemaal op de hoogte worden gesteld. Een eindpresentatie duurt makkelijk een dag, met een groep of vijftien en Italiaans-Zwitserse planning (iedereen altijd te laat, maar met dezelfde marge).
Onze groep (4 Duitsers, een Amerikaan en ik) werd heel lovend ontvangen. "Very, very well done". "This is Barcelona!" "Could be build tomorrow." Om eerlijk te zijn waren ze bijna overal heel lovend, of je nu het grootste, meest nostalgische of geelste project had. Cijfers volgen pas op 10 juli, maar we hebben er alle vertrouwen in.
Na afloop werd een ad-hoc tentoonstelling ingericht in het atrium, veel foto's gemaakt en vervolgens weer terug aan het werk, de eindpresentatie voor het normale atelier was in zicht.

Acebilo (links) en Zenghelis in karakteristieke pose

Ons ontwerp voor zona Franca, Barcelona

Staaltje maquettewerk van andere groep (lang leve de kashba)